Typhoon

More than 50 year of craftmanship in air technology

Our strengths

Operational reliability, efficiency and energy efficiency

Our approach

We roll out your project from a to z in-house

Turnkey

Solutions and services adapted to your project

Typhoon

For more than half a century we have been offering our customers - both big international and smaller industrial SMEs - systems for industrial dust extraction systems and pneumatic transport based on air technology.
All our customized solutions aim to make companies dust-free and to keep them a reliable machine park .

UP
UP

Industrial dedusting

Onze zelfreinigende, onderhoudsarme en bedrijfszekere ontstoffingssystemen voldoen aan de strengste emissienormen. Ze rekenen af met stof in uw productieomgeving en kunnen bovendien een extra waarde geven aan uw restfracties. Verder kunt u bij ons terecht voor het onderhoud van uw bestaande installatie. Vanuit de knowhow die we opbouwden in de houtverwerkende industrie groeiden we uit tot een referentiespeler in tal van industrietakken.

Pneumatic conveying

Voor de handling van bulkgoederen en restfracties zijn klassieke transportsystemen vaak ontoereikend. Op basis van luchttechniek – zowel vacuüm- als druktransport - ontwikkelt, produceert en installeert Typhoon gesloten, energiezuinige, stofvrije en hygiënische oplossingen voor uiteenlopende sectoren. Onze expertise op het vlak van hogedruk- en messensluizen behoort tot de wereldtop.

Industrial fans

Al sinds de start voerde Typhoon een actieve R&D-politiek op het vlak van industriële ventilatoren voor rookgas- en stofafzuiging en materiaaltransport. Het resultaat is een uitgebreid gamma aan robuuste en onderhoudsvriendelijke radiaalventilatoren en blowers om te beantwoorden aan de specifieke noden van verschillende industrieën.

Project-based maintenance

Typhoon is uw vertrouwenspartner voor het mechanische onderhoud van uw installaties. Onze teams volgen nauwgezet uw eisen op het vlak van kwaliteit, veiligheid en risicobeheersing en garanderen de bedrijfszekerheid van uw installaties. Onze knowhow situeert zich in heel uiteenlopende sectoren, waaronder de spaanderplaat- en houtverwerkende industrie, de voedingsnijverheid, recycling en energie.

UP